Norge trenger flere advokater

Lovverk og rettigheter er felt som er i stadig utvikling, og som krever at man konstant oppdaterer seg på hva som gjelder til enhver tid. En gruppe som har spesialisert seg på dette området er advokater.

Det å være advokat er en tittel som ofte blir anerkjent som noe opphøyet, globalt sett. I Norge har derimot yrket tiltrukket seg relativt få kandidater. Mange juss-studenter oppdager raskt at nyutdannede advokater ofte jobber utrolig mange timer, føler et høyt personlig press på jobben, og at et høyt antall blir utbrent til tider. Dette gjør det fristende for studentene å velge en annen karriereretning som kanskje er litt mer tilbakelent.

Samtidig er det også mange advokater som virkelig trives med det de gjør, og som føler seg motivert for å dra på jobb hver dag, fordi de føler at jobben deres gjør en forskjell for andre. For de som drives av å hjelpe andre, gi overbevisende presentasjoner, og yte maksimal innsats på jobben, finnes det nå en gylden mulighet. Norge trenger flere advokater, og belønner de som er klare for å trå til.

En av hovedårsakene til den store etterspørselen, er at det aldri før har blitt etablert så mange bedrifter som nå. Kun i 2019 ble det satt opp over 66.000 nye bedrifter ifølge SSB, og denne trenden kommer nok bare til å gå oppover.